به گزارش مشرق، روزنامه "تاگس اشپیگل" در مطلبی نوشت: بسیاری از ایتالیایی ها این مسئله را عجیب می دانند که "سیلویو برلوسکونی"، نخست وزیر سابق ایتالیا با سابقه جنایی که دارد در واقع بتواند رئیس جمهور جدید ایتالیا شود؛ این در حالی است که استفاده از هر ابزاری برای برلوسکونی قانونی به نظر می رسد.
روزنامه "تاگس اشپیگل" در ادامه این گزارش نوشت: عملیات افسون برلوسکونی برای موفقیت در این انتخابات با اسم رمز "عملیات سنجاب" در این کشور شناخته می شود: این حیوانات به شیوه خستگی ناپذیری در طول سال آجیل جمع آوری می کنند تا در زمستان علیه گرسنگی مجهز شوند. برلوسکونی، نخست وزیر اسبق ایتالیا هم این روزها در سنا و مجلس نمایندگان به دنبال جمع آوری آراء است تا ظرف چند روز آینده به هدف سیاسی خود برسد؛ او می خواهد رئیس جمهور ایتالیا شود.
در ۲۴ ژانویه در یک مجمع پارلمانی متشکل از ۱۰۰۹ عضو، اولین مرحله انتخابات ریاست جمهوری ایتالیا برای برگزیدن جانشین "سرجیو ماتارلا" آغاز می شود و برلوسکونی مطمئن است که در آن زمان به اندازه کافی آجیل و یا همان رای را خواهد داشت تا رویایش محقق شود و به عنوان سیزدهمین رئیس جمهور این کشور قدم به تاریخ گذارد.
وی از بابت آراء احزاب راستگرا خیالش راحت است. احزاب راستگرای ایتالیا حمایت خود برای نامزدی ریاست جمهوری "سیلیو برلوسکونی"، نخست وزیر سابق کشورشان را اعلام کردند.
این توافق روز جمعه بعد از برگزاری دیدار میان "برلوسکونی"، رهبر حزب افراطی "فورزا" و "متئو سالوینی"، رهبر حزب افراطی لگا و "جورجیا ملونی"، رهبر حزب راست افراطی "برادران ایتالیا" شکل گرفت. این احزاب اعلام کردند که آن ها با هم اتفاق نظر دارند که "سیلویو برلوسکونی" فرد مناسبی برای تصدی پست های بالا در این شرایط دشوار است.
این احزاب راستگرا تاکید کردند که رئیس جمهور ایتالیا نماینده وحدت ملی کشور است. در بیانیه این احزاب آمده است: رئیس جمهور برای اجرای عدالت در نقش خود باید دارای اقتدار، تعادل و جایگاه و اعتبار بینالمللی باشد. برلوسکونی اقتدار و تجربه لازم که کشور شایسته آن است را به ارمغان می آورد.
روزنامه "تاگس اشپیگل" در بخش دیگری از این مطلب با اشاره به ارسال برخی بسته ها و هدایا از طرف برلوسکونی به پارلمان نوشت: وقتی هدایا، قدرت افسون و متقاعد سازی برلوسکونی کفایت نکند در این صورت نخست وزیر سابق ایتالیا به ابزارهای دیگری متوسل می شود.
"سیلویو برلوسکونی» چندی پیش «ماریو دراگی»، نخست وزیر فعلی را تهدید کرده که در صورت روی آوردن وی به نامزدی ریاست جمهوری از ائتلاف دولتی خارج شده و انتخابات زودهنگام را رقم میزند.
برلوسکونی چندی پیش خبری را به بیرون درز داد مبنی بر اینکه حزب دموکرات مسیحی وی (حزب فوزرای ایتالیا) ائتلاف دولتی فعلی را ترک خواهد کرد و دولت را مجبور به برگزاری انتخابات زودتر از موعد می کند اگر دراگی بخواهد از مسئولیت نخست وزیری به ریاست جمهوری روی آورد.
به این ترتیب وی با هشدار صریح به "دراگی" بر طبل جاه طلبی های خود برای تصاحب سمت ریاست جمهوری در این کشور می کوبد.
ماریو دراگی که حدود ۱۱ سال از برلوسکونی جوان تر است هم البته برای رسیدن به مقام ریاست جمهوری در این کشور تلاش می کند، اما تا به حال علنی در این باره اظهار نظری نکرده است.
موقعیت سیاسی "دراگی" در صورت بالا گرفتن مناقشات بین احزاب مختلف در دولت ائتلافی که وی رهبری آن را در دست دارد تضعیف می شود.
برلوسکونی این طور استدلال می کند که تنها وی به عنوان رئیس جمهور جدید ایتالیا می تواند ادامه حیات ائتلاف به رهبری دراگی را تضمین کند.
در ادامه این گزارش آمده است: عملیات سنجاب برلوسکونی اکنون در مرحله داغی قرار دارد. برلوسکونی همراه تیمش به دنبال برقراری تماس های تلفنی فردی با نمایندگان پارلمان در طیف های سیاسی گسترده برای تبلیغات انتخاباتی هستند. در روزنامه ها هم آگهی هایی وجود دارد که در آن سیاستمداران ارشد حزب فورزا شایستگی های سیاسی و انسانی این نامزد ریاست جمهوری را تمجید می کنند.
از طرف دیگر برای میلیون ها ایتالیایی این مسئله ای عجیب است که برلوسکونی، نخست وزیر سابق کشورشان که همچنان به دلیل رسوایی های جنسی در حال محاکمه است بتواند رئیس جمهور ایتالیا شود. هیچ کس در رم، پایتخت ایتالیا جرات نتیجه گیری درباره انتخابات ریاست جمهوری ایتالیا را ندارد. تنها چیزی که مسلم است این است که آراء نمایندگان راستگرا برای تحقق رویای برلوسکونی کافی نخواهد بود. برلوسکونی برای موفقیت در این انتخابات باید حداقل ۶۰ تا ۷۰ رای از طیف های سیاسی دیگر از جمله اعضای جنبش پنج ستاره و یا چپ ها را به دست آورد.
"سرجیو ماتارلا"، رئیس جمهور فعلی در تاریخ سوم فوریه ( ۱۴ بهمن ماه) کناره گیری خواهد کرد و دوره هفت ساله ریاست جمهوری او پایان خواهد یافت.
اخیرا رسانه های ایتالیایی نام های متعدد دیگری را برای نامزدی ریاست جمهوری در این کشور مطرح کردهاند که از جمله آن ها "پائولو جنتیلونی"، کمیسر فعلی اتحادیه اروپا در امور اقتصادی و "پیر فردیناندو کازینی"، رئیس سابق دموکرات مسیحی ها در پارلمان که ۸۲ سال سن دارد و همچنین "جولیانو آماتو" یک اروپایی پرشور و از نویسندگان قانون اساسی اروپا است.
برخی رسانه ها همچنین از نامزدی "ماریو دراگی"، نخست وزیر فعلی ایتالیا برای سمت ریاست جمهوری خبر دادهاند که البته وی تا به حال خود اظهار نظری در این باره نکرده است.
رئیس جمهور ایتالیا در جریان بحران های سیاسی در کشور نقش تعیین کنندهای دارد. وی می تواند نخست وزیر را تعیین و لیست کابینه را تصویب کند. این مقام در ایتالیا همچنین می تواند مجلس را منحل کند.
"سرجیو ماتارلا"، رئیس جمهور فعلی ایتالیا با برخورداری از این اختیارات، سال گذشته ماریو دراگی دوست خود را به عنوان نخست وزیر بر سر کار آورده و به بحران دولتی پایان داد.